Anderhalve meter afstand en niet meer dan twee mensen op bezoek. Ja… hoe zit het dan met een bruiloft? Dit wordt helaas lastig met corona. De lockdown die eraan komt maakt het al moeilijk om voorbereidingen te treffen, waardoor het verstandiger is om het toch maar uit te stellen. Na 19 januari is de lockdown voorbij, maar wat er dan nog komt is onzeker. Wat kun je nu nog doen?
Plannen
Je kunt helaas nog niets vastzetten op het gebied van tijd en data. Gelukkig kun je nog steeds wel voorbereidingen treffen! Zorg ervoor dat je alles geplant hebt. Zo kun je op élk moment meteen beginnen met het organiseren van jouw bruiloft. Laat geen detail achter. Dit zijn enkele belangrijke zaken om mee te nemen:
- Locaties, er zijn veel trouwlocaties in Utrecht en andere steden. Denk na over wat voor soort locatie je zoekt en in welke regio.
- Thema: wil je een bepaald thema? Denk hier eerst over na, want de rest moet hierop afgestemd worden!
- Bloemen, bij welke bloemist? Wat voor soort bloemen?
- Decoraties
- Tafelbekleding (servies, tafelkleed, kaarsen, etc)
- Eten en drinken
- Vervoer
- Trouwjurk!!, misschien wel het allerbelangrijkste. Zorg dat je goed oriënteert op wat voor soort trouwjurk je wilt hebben. Zodra de lockdown voorbij is kun je meteen op zoek naar de perfecte jurk!
Door dit allemaal al uit te zoeken, kun je sneller van start op het moment dat het weer mogelijk is om een bruiloft te organiseren.
Zaken
Naast het organiseren van een bruiloft moet je ook denken over de andere gevolgen. Dit houdt in zakelijke aspecten van trouwen. Dit klinkt nogal saai, maar het is belangrijk dat het gedaan wordt. Zo is het van belang om ook je testament op te stellen. Op het moment van overlijden kan dit voor de nabestaande veel helpen. Als er geen testament is opgesteld gaat de erfenis naar de partner. Een rampscenario zou zijn als je te overlijden komt enkele minuten eerder als jouw partner in bijvoorbeeld een ongeluk. In dit geval zal de gehele erfenis naar de familie van jouw partner gaan, waardoor jouw familie met lege handen staat. Denk hier dus goed over na!
Daarnaast is het handig om een huwelijksovereenkomst op te stellen. Hierin kun je zaken vaststellen omtrent de situatie als er bijvoorbeeld kinderen komen. Of wat als één van de partners ziek wordt en niet meer in staat is te werken?
Ook als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen is het goed om notarieel vast te leggen wie de eigenaar is en voor hoeveel procent. Als je niets vastlegt dan worden beide partners op het moment van trouwen voor de helft eigenaar van de woning.
Trouwen is natuurlijk een once in a lifetime opportunity en komt met vele mooie herinneringen, maar er zijn ook belangrijke zaken die geregeld moeten worden. Vergeet dit niet en begin er nu al over na te denken.