Wanneer je een aantal telefoons op een tafel, bar of bureau ziet liggen, zit er altijd wel een tussen met een paar flinke barsten in het scherm. En wanneer je je telefoon op de grond laat vallen, is het scherm het eerste dat je checkt. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Daarnaast is het flinterdunne telefoonscherm natuurlijk ontzettend kwetsbaar. Toch blijft je telefoon vaak prima functioneren met een kapot scherm, waardoor een telefoon reparatie zonde van je geld lijkt. Maar waarom het niet slim is om met een kapot scherm rond te blijven lopen, vertellen wij je hier.
Check natuurlijk eerst je verzekering
Misschien is het helemaal niet nodig om rond te blijven lopen met een kapot telefoonscherm. Heb je je verzekering al gecheckt? Wanneer je goed verzekerd bent, wordt de reparatie gewoon vergoed. Niet alleen hoeft dit een telefoonverzekering te zijn. Je kunt de schade ook laten dekken door een reisverzekering, inboedelverzekering of andermans aansprakelijkheidsverzekering. Nét waar de oorzaak van het ongeluk lag. Daarnaast is een reparatie waarschijnlijk vele malen goedkoper dan een nieuwe telefoon. En zeg eens eerlijk, dat geld ben je tijdens een avondje stappen of gezellige lunch óók gewoon kwijt.
Je telefoon is niet heel waterdicht meer
Achter het kwetsbare telefoonscherm zit natuurlijk de hard werkende binnenkant. Je kunt je scherm zien als beschermlaagje. Juist door dit ‘beschermlaagje’ zijn veel telefoons vandaag de dag waterdicht. Door de barsten van het scherm kan water snel binnendringen, waardoor je telefoon het straks helemaal niet meer doet.
Wanneer je telefoon bewust in aanraking met water komt, kun je hem soms snel in een bak rijst gooien. Maar met kleine hoeveelheden die door het scherm komen, kun je het nauwelijks tegengaan. En wat je natuurlijk echt niet wil: de kans dat je foto’s, berichten en andere gegevens verloren gaan is hierdoor heel groot!
En ander vuil is ook niet heel bevorderend…
Ander vuil, als stof of zand, doen je telefoon ook niet veel goeds. Zulk vuil kan snel onderdelen als de batterij, accu, camera of flits aantasten, waardoor je qua kosten (en tijd) een stuk verder van huis bent.
Scherven brengen geluk? Niet die van je telefoonscherm
Ja, scherven brengen geluk. Maar loslatende scherven van je telefoon zijn toch echt iets minder prettig. Ook als het slechts een kleine barst of scheur lijkt, kunnen de splinters je erg bezeren. En niet alleen jezelf, maar ook eventueel je kinderen of huisdieren kunnen zo gewond raken.
Online zijn er filmpjes en instructies te vinden hoe je zelf je telefoonscherm kunt vervangen. Dit is het proberen waard, maar voor een paar tientjes levert een professional je een snelle, verzekerde en kwalitatieve dienst.