Een brunch met je eigen gezin of zelfs met de hele familie is natuurlijk super gezellig! Bij een brunch hoort genoeg eten en vaak een ruime keuze. Niet iedereen is namelijk gecharmeerd van dezelfde recepten of soorten beleg. Tijdens een kerstbrunch en/of paasbrunch serveer je uiteraard ook geheel andere dingen. Als de lente weer begint, mogen tijdens een paasbrunch paaseitjes bijvoorbeeld niet ontbreken. In onderstaand artikel vind je alvast 3 overheerlijke brunch ideeën, waar je mening mens gelukkig mee maakt! Lees dus snel verder en ontdek de diverse recepten.
1. Mini quiches
Een quiche kun je uiteraard vullen met een zelf samengestelde vulling. Dit gerecht bevat lekker veel kaas (gorgonzola en geitenkaas) die wordt gemixt met een heerlijke prei en een bos bieslook. Een combinatie waar velen van zullen smullen! Uiteraard kun je ervoor kiezen zelf deeg te maken, maar je kunt ook lekker makkelijk denken en kant-en-klaar deeg kopen. Het deeg moet dun uitgerold worden en in een cupcaketray worden geplaatst. Vervolgens voeg je de ingrediënten: bieslook, prei, boter, gorgonzola, geitenkaas, eidooier en slagroom toe. Zorg dat je dit van tevoren goed hebt gemixt en een mooie verdeling hebt gemaakt per mini quiche.
Na ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven, zijn je quiches klaar om geserveerd te worden!
2. Frambozen havermout crumble
Voor een frisse toevoeging aan de brunch, kun je denken aan een frambozen havermout crumble. Frambozen zijn het hele jaar door te verkrijgen, je haalt ze vers van de fruitafdeling of kies voor de bevroren variant in het koelschap (zeker aan te raden!). Per twee crumbles heb je nodig: 100 gram frambozen, 1 zoete appel, havermout, amandelmeel, boter, honing en dikke yoghurt (Grieks) of kwark. Snijd de appel in kleine partjes en schep het samen met de andere ingrediënten goed door, totdat je een goed verdeeld ‘goedje’ hebt. Schep het geheel in twee kleine ovenschaaltjes en strooi de havermout, het amandelmeel, de boter en honing bovenop. Hiermee maak je de heerlijke krokante crumble (kneed en/of mix dit eerst even als één geheel).
Vervolgens schuif je de ovenschaaltjes in de oven voor 20 minuten op zo’n 180 graden.
3. Plaattaart met ricotta en asperges
Er zijn tal van heerlijke ontbijt ideeën te bedenken, maar met een brunch kun je volledig uitpakken! Een plaattaart om 9 uur ’s ochtends is niet iets wat iedereen graag eet, doe je dit rond een uurtje of 11? Dan zal iedereen hier van smullen… zeker als het een plaattaart met ricotta en asperges betreft. Voor dit gerecht is bladerdeeg benodigd, deze kun je in diverse varianten (wit, spelt, volkoren) kopen, in iedere supermarkt. De bakplaat mag volledig bekleed worden door het deeg, de randen mogen hierbij een beetje omhoog staan voor een lekkere korst en het bij elkaar houden van de vulling. De ricotta, hüttenkäse, asperges, tomaten, bosui, limoensap (en eventuele eigen toevoegingen), mogen gemixt worden en gelijkmatig verdeeld over het deeg.
Het geheel bak je af in ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Vind je deze combinatie niet zo lekker? Dat kan! Ga dan voor een plaattaart met ei en ham, een klassieker als deze zal geheid in de smaak vallen. Gaat de kookwekker af? Dan is het genieten geblazen!
Eindeloos veel mogelijkheden tijdens een brunch
Uiteraard kun je met een brunch eindeloos variëren en je kunt er zelf een thema aan toevoegen. Tijdens een brunch is haast alles geoorloofd! Je combineert tenslotte ontbijt én lunch met elkaar. Denk aan een romige yoghurt met muesli en fruit, lekkere zoete muffins, of een heerlijke hartige taart… Je kunt er alle kanten mee op. Haal je inspiratie uit bovenstaande drie voorbeelden en vraag eens rond wat je gasten echt lekker vinden. Kook ze!